"פרוטוקול הומייה" הוא פרוטוקול טיפולי, מוכוון טראומה ומוגבל-בזמן, המאפשר לטפל ב-Evolving PTSD ובתסמונות-תלויות-טראומה.
הפרוטוקול הוא פרי שיתוף פעולה מתמשך של המרכז לבריאות הנפש "שלוותה" והתוכנית לטראומה נפשית ולהפרעת דחק פוסט-טראומטית בבית החולים הפסיכיאטרי של ניו יורק ואוניברסיטת קולומביה (ניו יורק). הפרוטוקול משלב אלגוריתם אבחוני, אשר פותח בשלוש השנים האחרונות ב-"יחידה לאבחון combat PTSD" של המרכז לבריאות הנפש "שלוותה". יחידה זו מאבחנת ומגבשת המלצות טיפוליות למטופלים המורכבים ביותר באגף השיקום של משרד הביטחון.
מאפייני היסוד של "פרוטוקול הומייה":
ולכלל ההפרעות הנגזרות ממנה ולאו דווקא PTSD. בפרוטוקול מתייחסים לכלל ההשלכות של הטראומה על הנפש כולל אזורים שלא נחקרו ולא היו יעדי טיפול בעבר (כגון טראומה מוסרית, Evolving PTSD).
התגובה לטראומה נחלקת ל-3 פרקי זמן: התגובה החריפה (0-3 חודשים) מתאפיינת בהשפעת רוחב על כלל האוכלוסייה, ומזמינה אסטרטגיות של העצמת-חוסן חברתי ואישי; תגובת הביניים (3-12 חודשים) מתאפיינת בהשפעה על חלק מהאוכלוסייה, והתסמינים המרכזיים בה מתאימים ל-evolving PTSD והיא מזמינה אסטרטגיות-מתווכות-טראומה; התגובה הכרונית (מעד 12 חודשים) מתאפיינת בהפרעת PTSD מלאה. מזמינה טיפולים מוכווני PTSD. הפרוטוקול של הומייה מכוון לתקופת הביניים בה אנו נמצאים כעת.
12 מפגשים. על מנת לאפשר מיצוי מקסימלי של משאבי הטיפול בתנאי "אירוע רב-נפגעים נפשי" בו הצפי הוא לכחצי מיליון נפגעי נפש.
כלל מרכיבי הטיפול מבוססים ראיות מחקריות המוכיחות את יעילותם בטיפול בטראומה.
כולל הנחיות ברורות להעברתו לטובת למידה יחסית קלה של המטפלים.
במהלך הפעלת הפרוטוקול, נאגמים נתוני-שאלונים הממולאים על ידי המטופל; נתונים אלו מנותחים, ותוצאות הניתוח מועברות למטופל (ודרכו- למטפל) תוך הזמנתם ל-Share deicision making בנוגע להפעלת הפרוטוקול.
הפרוטוקול מלווה, במהלך שלבי הפעלתו, במערכת ניטור המאפשרת למטפל לדייק את הפעלתו; זאת- תוך שימוש במערכת ניטור דיגיטלית מתקדמת, שהאלגוריתם המוצב בלבה הוא "אלגוריתם היחידה לאבחון combat PTSD"
מפגשים 1-12: התערבות נארטיבית (בניית יומן אירועים לכיד, נטול-רווחים (seamless) וקוהרנטי